workshops

hatsjoe%2021

schoolprojectfotopagina

clownerie

clownerie1

Workshops en Cursussen

Ellen Smets verzorgt in samenwerking met geschoolde docenten educatieve projecten, workshops en cursussen voor zowel kinderen als volwassenen in opdracht van scholen, theaters, bedrijven, en culturele instellingen. Haar workshops kenmerken zich doordat er op een speelse lichte manier word gewerkt waarin de deelnemers worden uit genodigd om hun expressie naar buiten te brengen.

Ellen smetstheater werkt samen met gespecialiseerde vakdocenten.

In overleg met school of instelling wordt er een programma gemaakt wat aansluit op de wensen en behoeften van de deelnemers. Dit kan variëren van een serieuze thema’s als bv faalangst tot een leuk, speels werkuitje om elkaar te leren kennen.

Men heeft de keus uit de volgende kunstdisciplines:
Dans: moderne dans, dansexpressie, Afrikaanse dans.
Theater: fysiektheater, inspringtheater
Clownerie: improvisatie en het maken van clowns sketches.

Schoolprojecten, verlengde schooldag, brede school

Op iedere basisschool en middelbare school vinden kunstactiviteiten plaats, zoals bijvoorbeeld een musical ter gelegenheid van het afscheid van groep acht, dansles / theater les met bepaalde thema’s of les gericht op het maken van een theater/dansproductie.

Ellen Smetstheater ondersteunt zowel organistische als artistieke onderdelen van dergelijke activiteiten op deskundige wijze. Tevens levert zij educatieve schoolprojecten en kunstenaars scholen. Omdat elke school anders is en andere behoefte heeft levert zij maatwerk. Zo kan de ene school assistentie vragen bij het maken en instuderen van een danscoreocrafie voor een dansvoorstelling terwijl en andere school een lessen cyclus wil laten verzorgen door een bekwame kunstenaar.

Voorstelling en lespakket

Ellen Smets biedt bij haar voorstellingen (zie voorstellingen) een lespakket.

De kinderen kijken eerst de voorstelling en gaan daarna met de acteurs, dansers zelf aan het werk.

Tijdens de workshops waarin actief gewerkt wordt aan de hand van de thema’s van de voorstelling kan er naar een eindpresentatie toe worden gewerkt. Uiteindelijk staan de kinderen dan zelf op het toneel als artiest en worden ze aangemoedigd door de spelers.

Samen met school kan er worden overlegd wat de wensen van de school zijn ,men kan kiezen voor een eenmalig e workshop voor de kinderen of docenten of een cyclus van lessen .


Ellen Smets levert maatwerk .

Dus heeft u wensen , ideeën of vragen kunt U contact met haar opnemen om samen tot een aanbod te komen waarin plezier en creativiteit voorop staan .

www.mjontwerp.nl