Broemmm

broemm_6

broem_pr

Teun wil weg met haar autootje Broemmm. Ze wacht op haar vriend Tijn maar die komt maar niet. Uiteindelijk besluit ze zonder hem te vertrekken maar Broemmm start niet? Broem wil zelf doen. Broem wil zelf rijden. Dat kan ze, echt waar. Kijk daar gaat ze al. Ze vliegt door de bocht als een speer. Broemmm Broemmm. Zie haar racen, heen en weer. En dan weer langzaam... en weer snel. Zie je nu, ze kan het wel! Met gierende banden, daar komt ze aan. Broem Broemmmm... en pang. Ai. Een lekke band, daar staat ze aan de kant. Wat nu? Daar is Baasje Teun om haar te helpen. Timmer, schroef schroef, timmer, zaag. Gelukkig, Broem is weer heel. En Brrooeemmmm, daar gaat ze alweer...
Broemmm is een beeldende voorstelling vol avontuur waarin het thema peuter- en kleuterdriften op humoristische wijze verbeeld wordt. Het zelf willen doen, tegen de draad in zijn, ‘ja' roepen als er ‘nee' wordt gezegd, ‘nee' stampen als er ‘ja' wordt verteld, maken de voorstelling voor zowel kinderen als hun ouders zeer herkenbaar. Door het interactieve karakter van de voorstelling voelen de kinderen zich onmiddellijk betrokken en beleven ze samen met Broemmm en haar baasje Teun de spannendste avonturen.

Discipline: fysiek, beeldend theater
Eindregie: Hans Thissen
Idee / spel: Ellen Smets en
Martijn van der Veen
Leeftijd: 2 tot 6 jaar
Duur: 45 minuten

Speelvlak: 8 x 8 m
Locatie: theaters, scholen, bibliotheken. Buitenlocatie in overleg.
Speelperiode: gehele seizoen
Toeschouwers: 120
Decor: Bartel Meyburg
Sunsidiente ; fonds podium kunsten , Amsterdams fonds voor de kunst

www.mjontwerp.nl